You are here: Office-Outlook.com  / Outlook Forum

Send test email message Failed

Home » General Outlook opportunities » Outlook
Send test email message Failed [message #147827] Wed, 04 April 2007 16:24 Go to next message
Princess
Messages: 4
Registered: April 2007
Junior Member
I can receive emails, but cannot send. the other 4 'test account setting'
parameters completed (Establish Network Connection, Find outgoing mail server
(SMTP), Find incoming mail server (POP3), log onto incoming mail server
(POP3)).
But 'send test email message' fails.

I have tried every setting in more settings (enabling, disabling, combining)
but no solution.

I am wondering if my Norton Internet security is blocking it but I have
tried diabling it as much as I can and still can't send an email
Re: Send test email message Failed [message #148107] Thu, 05 April 2007 10:02 Go to previous message
Princess
Messages: 4
Registered: April 2007
Junior Member
"F.H. Muffman" wrote:

> Princess wrote:
> > I can receive emails, but cannot send. the other 4 'test account
> > setting' parameters completed (Establish Network Connection, Find
> > outgoing mail server (SMTP), Find incoming mail server (POP3), log
> > onto incoming mail server (POP3)).
> > But 'send test email message' fails.
> >
> > I have tried every setting in more settings (enabling, disabling,
> > combining) but no solution.
> >
> > I am wondering if my Norton Internet security is blocking it but I
> > have tried diabling it as much as I can and still can't send an email
>
> If you go to Start - Run and type 'telnet <the address of your smtp server>
> 25', what do you see?
>
> --
> f.h.
> ------------------------------------------------------------
> I typed "telnet <the address of your smtp server> 25" and the black 'dos screen' flashed quickly and disappeared. I did this about 7 times and I think the screen was black (no visible words)
> ------------------------------------------------------------
Previous Topic:Tracking Tab for Meeting Requests
Next Topic:can't send email - Outlook not supported by isp, Peoplepc
Goto Forum: