You are here: Office-Outlook.com  / Outlook Forum

Attachments not showing up correctly

Home » General Outlook opportunities » Outlook
Attachments not showing up correctly [message #43551] Wed, 18 October 2006 15:42 Go to next message
Conan Kelly
Messages: 26
Registered: August 2006
Junior Member
Hello all,

Now when I add attachments to new emails that I'm creating (using Word as email editor), the attachments show up as icons in the
body of the message. When I send these to my wife at her office (she is not using Outlook--some other non-Microsoft email program),
she does not see the attachment in the message body. But she does see one of those "winmail.dat" attachments (I'm guessing
"winmail.dat" is because of my AutoArchive is turned on) in the message header that she can not open.

If I reply to one of her messages, then when I attach files they attach normally in the message header and my wife can open
attachments that way.

This is something new. It used to be every email I wrote added attachments in the message header and not in the body of the
message.

Is this a setting that I've changed? How can I get Outlook/Word to add attachments to the message header and not place them in the
message body?

--
Thanks for any help anyone can provide,

Conan Kelly
Re: Attachments not showing up correctly [message #76272] Wed, 18 October 2006 17:43 Go to previous message
Sanjay Singh
Messages: 372
Registered: September 2006
Senior Member
You've changed your email format to Rich Text. (Whether intentionally or
unintentionally). Change it back to either Plain Text or HTML.....

Tools-Options-Mail Format

--
Regards
Sanjay Singh
---------------------------------------------
Gain Time by Making Outlook do the Work
http://www.Addins4Outlook.Com
---------------------------------------------
The Complete E-mail Filing Solution
http://www.Outlook4Lawyers.com
---------------------------------------------

"Conan Kelly" <CTBarbarin at msn dot com> wrote in message
news:%23%23d60aw8GHA.4304@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
> Hello all,
>
> Now when I add attachments to new emails that I'm creating (using Word as
> email editor), the attachments show up as icons in the body of the
> message. When I send these to my wife at her office (she is not using
> Outlook--some other non-Microsoft email program), she does not see the
> attachment in the message body. But she does see one of those
> "winmail.dat" attachments (I'm guessing "winmail.dat" is because of my
> AutoArchive is turned on) in the message header that she can not open.
>
> If I reply to one of her messages, then when I attach files they attach
> normally in the message header and my wife can open attachments that way.
>
> This is something new. It used to be every email I wrote added
> attachments in the message header and not in the body of the message.
>
> Is this a setting that I've changed? How can I get Outlook/Word to add
> attachments to the message header and not place them in the message body?
>
> --
> Thanks for any help anyone can provide,
>
> Conan Kelly
>
Previous Topic:Re: How do I find Auto Archived itiems?
Next Topic:Two profiles showing Outlook 2003, How do you delete one???
Goto Forum: