You are here: Office-Outlook.com  / Outlook Forum

How do I resolve - sending' reported error (0x80042109)

Home » General Outlook opportunities » Outlook
How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #34804] Tue, 26 September 2006 17:16 Go to next message
cloveday  is currently offline cloveday
Messages: 4
Registered: September 2006
Junior Member
Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #34849] Tue, 26 September 2006 19:19 Go to previous messageGo to next message
mills  is currently offline mills
Messages: 160
Registered: September 2006
Senior Member
Additionally, have a look at MSKB article 813514 found at support.microsoft.com
--
Milly Staples [MVP - Outlook}
Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
discussion intact.


"cloveday" wrote:

> Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #34887] Tue, 26 September 2006 22:59 Go to previous message
RS  is currently offline RS
Messages: 29
Registered: September 2006
Junior Member
Sorry to hitchhike on this thread but the group for some reason won't allow
me to start a new thread.

I,too, have a send/receive error I can't figure out. I'm receiving this:

Unknown Error 0x8004060C

It occurred when we tried to send an email with attached photos. This is
something we do all of the time, and to the same address.

Now we are not able to download incoming emails from our server, Comcast,
and I'm not able to delete the original email from the outbox or the test
email I've tried to send.

The test email was received on the other end, but the outbox still retains
the originals as though they were never sent.

Can you help me on this please?
--
RS


"Milly Staples [MVP - Outlook]" wrote:

> Additionally, have a look at MSKB article 813514 found at support.microsoft.com
> --
> Milly Staples [MVP - Outlook}
> Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
> discussion intact.
>
>
> "cloveday" wrote:
>
> > Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> > Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> > 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #70113] Tue, 26 September 2006 19:14 Go to previous message
mills  is currently offline mills
Messages: 160
Registered: September 2006
Senior Member
Comcast, from personal experience, are idiots.

The message simply means that your email is not being sent through the
Comcast mail server. Are you logged on to Comcast? Are you using their
servers to send/receive mail? Are you trying to send through their servers
while logged onto another ISP account?

Try testing your account settings to see what the exact error is - more than
likely, you need to set up your authentication according to the instructions
on Comcast[s web site under Help.
--
Milly Staples [MVP - Outlook}
Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
discussion intact.


"cloveday" wrote:

> Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #70114] Tue, 26 September 2006 19:19 Go to previous message
mills  is currently offline mills
Messages: 160
Registered: September 2006
Senior Member
Additionally, have a look at MSKB article 813514 found at support.microsoft.com
--
Milly Staples [MVP - Outlook}
Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
discussion intact.


"cloveday" wrote:

> Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #70124] Tue, 26 September 2006 20:18 Go to previous message
cloveday  is currently offline cloveday
Messages: 4
Registered: September 2006
Junior Member
I followed many of the suggestions in the article you pointed me to.... and
nothing seemed to fix it. Oddly, I have another ISP - naples.net - and that
dial up account is working just fine with send and receive using dial up.
Additionally I receive e-mail at my naples.net account ...yours for instance
through my Comcast high speed service.

After going through a long tussle with Comcast Tech Support and changing my
port settings from 25 to 587 at their request I have a new error message

" Sending' reported error (0x800CCC78) : 'Unable to send the message. "

Got any thoughts about that?

Carl

"Milly Staples [MVP - Outlook]" wrote:

> Additionally, have a look at MSKB article 813514 found at support.microsoft.com
> --
> Milly Staples [MVP - Outlook}
> Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
> discussion intact.
>
>
> "cloveday" wrote:
>
> > Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> > Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> > 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
RE: How do I resolve - sending' reported error (0x80042109) [message #70142] Tue, 26 September 2006 22:59 Go to previous message
RS  is currently offline RS
Messages: 29
Registered: September 2006
Junior Member
Sorry to hitchhike on this thread but the group for some reason won't allow
me to start a new thread.

I,too, have a send/receive error I can't figure out. I'm receiving this:

Unknown Error 0x8004060C

It occurred when we tried to send an email with attached photos. This is
something we do all of the time, and to the same address.

Now we are not able to download incoming emails from our server, Comcast,
and I'm not able to delete the original email from the outbox or the test
email I've tried to send.

The test email was received on the other end, but the outbox still retains
the originals as though they were never sent.

Can you help me on this please?
--
RS


"Milly Staples [MVP - Outlook]" wrote:

> Additionally, have a look at MSKB article 813514 found at support.microsoft.com
> --
> Milly Staples [MVP - Outlook}
> Please post all followup questions to the newsgroups only to keep the
> discussion intact.
>
>
> "cloveday" wrote:
>
> > Comcast reports this is a MS Office issue: How do I resolve-
> > Task 'cwloveday@comcast.net - Sending' reported error (0x80042109) :
> > 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server.
Previous Topic:Outlook 2007 - Infopath Folders
Next Topic:E-mails received with funny characters
Goto Forum: