Microsoft Office Outlook Microsoft Outlook add-ins, addons and plugins, Essential Microsoft Outlook news, Discussions for Outlook users.
You are here: Office-Outlook.com  / Outlook Forum

Rules icons

Home » General Outlook opportunities » Outlook
Rules icons [message #290251] Mon, 07 April 2008 09:53 Go to next message
Goforth  is currently offline Goforth
Messages: 3
Registered: April 2008
Junior Member
I now have this icon appearing on every rule I make and where it appears, the
rule will not run automatically. I have checked everything, even deleted
rules and started again. I can't get rid of it!
Re: Rules icons [message #290441] Mon, 07 April 2008 17:40 Go to previous messageGo to next message
Goforth  is currently offline Goforth
Messages: 3
Registered: April 2008
Junior Member
"Brian Tillman" wrote:

> Goforth <Goforth@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> > I now have this icon appearing on every rule I make and where it
> > appears, the rule will not run automatically. I have checked
> > everything, even deleted rules and started again. I can't get rid of
> > it!
>
> And just what icon is that? What version of Outlook?
> --
> Brian Tillman [MVP-Outlook]
> The icon is a crossed hammer and wrench and is used in the "rules" section. My Outlook is 2007.
Re: Rules icons [message #291029] Wed, 09 April 2008 08:54 Go to previous messageGo to next message
Goforth  is currently offline Goforth
Messages: 3
Registered: April 2008
Junior Member
"Brian Tillman" wrote:

> Goforth <Goforth@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> > The icon is a crossed hammer and wrench and is used in the "rules"
> > section. My Outlook is 2007.
>
> That icon means that the rule has some action specified. The "stop
> processing more rules" action, the "clear the Message flag" action, the
> "assign it to the specified category" action, and more cause that icon to be
> displayed. Some actions, like "move it to the specified folder" do not set
> that icon, but most actions do. Why are you concerned?
> --
> Brian Tillman [MVP-Outlook]
>
> Brian, I'm concerned because when they have that icon attached to them, the rule doesn't work! I have tried breaking the rule down into two parts (2 seperate rules) and that does work. I'm guessing its a bug.
Re: Rules icons [message #291097] Wed, 09 April 2008 12:03 Go to previous messageGo to next message
Brian Tillman  is currently offline Brian Tillman
Messages: 25127
Registered: June 2006
Senior Member
Goforth <Goforth@discussions.microsoft.com> wrote:

> Brian, I'm concerned because when they have that icon attached to
> them, the rule doesn't work! I have tried breaking the rule down
> into two parts (2 seperate rules) and that does work. I'm guessing
> its a bug.

My point is that the icon would have nothing to do with it. What the icon
signifies might, but since you havent posted the exact definitions of your
rules and an example of a message you think should be processed by one of
those rules, there's nothing that can be done.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]
RE: Rules icons [message #319580] Fri, 13 June 2008 13:26 Go to previous messageGo to next message
Brad B  is currently offline Brad B
Messages: 2
Registered: June 2008
Junior Member
I have the same issue did you ever find a solution?
--
Brad


"Goforth" wrote:

> I now have this icon appearing on every rule I make and where it appears, the
> rule will not run automatically. I have checked everything, even deleted
> rules and started again. I can't get rid of it!
Re: Rules icons [message #320174] Mon, 16 June 2008 16:48 Go to previous messageGo to next message
Brian Tillman  is currently offline Brian Tillman
Messages: 25127
Registered: June 2006
Senior Member
Brad B <BradB@discussions.microsoft.com> wrote:

> I have the same issue did you ever find a solution?

So what icon do you see? Did you read any of the responses goforth
received?
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]
Re: Rules icons [message #369893] Sat, 12 July 2008 12:23 Go to previous messageGo to next message
Bradysbunch  is currently offline Bradysbunch
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
I did read alot on this issue but I have not seen a solution yet. I have rules set up that are very simple

"Apply this rule after the message arrives from "a e-mail address" foward it to "a e-mail address"

All my rulse that move items to other folders work fine but every fowarding or redirecting rule does not function and has the crossed hammer and wrench icon under actions.

we do have microsoft 2003 exchange server but I'm running outlook 2007 on a Vista machine.

Any ideas?
Re: Rules icons [message #374642] Mon, 14 July 2008 11:15 Go to previous messageGo to next message
Brian Tillman  is currently offline Brian Tillman
Messages: 25127
Registered: June 2006
Senior Member
Brad <bbrady@bradysbunch.com> wrote:

> I did read alot on this issue but I have not seen a solution yet. I
> have rules set up that are very simple
>
> "Apply this rule after the message arrives from "a e-mail address"
> foward it to "a e-mail address"
>
> All my rulse that move items to other folders work fine but every
> fowarding or redirecting rule does not function and has the crossed
> hammer and wrench icon under actions.

That icon simply means there is an action associated with the rule. Instead
of the "from a person or distribution list" condition, have you tried the
"with specific words in the sender's address" condition?
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]
Re: Rules icons [message #374648] Mon, 14 July 2008 11:42 Go to previous messageGo to next message
Bradysbunch  is currently offline Bradysbunch
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
Yes I have some with "Specific words in the subject line" that don't work either. Anything that is being forwarded to another e-mail adress wont go. All the people I'm trying to foward to are on the same server including I am. Could the server be blocking them?
Re: Rules icons [message #374650] Mon, 14 July 2008 11:50 Go to previous messageGo to next message
Bradysbunch  is currently offline Bradysbunch
Messages: 4
Registered: November 2007
Junior Member
Sorry I meant to say with both feilds, Address and Subject.
Re: Rules icons [message #374865] Mon, 14 July 2008 12:40 Go to previous message
Brian Tillman  is currently offline Brian Tillman
Messages: 25127
Registered: June 2006
Senior Member
Brad <bbrady@bradysbunch.com> wrote:

> Yes I have some with "Specific words in the subject line" that don't
> work either. Anything that is being forwarded to another e-mail
> adress wont go. All the people I'm trying to foward to are on the
> same server including I am. Could the server be blocking them?

If they were external accounts, then I might be able to explain it. If
you're all on the same Exchange server, I'm unsure of the explanation.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]
Previous Topic:Display Contacts
Next Topic:Problem with connection to Exchange
Goto Forum: